Blog

Saveti za učenje engleskog jezika

Mnogi žele sami da nauče engleski jezik, ali da li je to zapravo moguće?

Nije nemoguće.

Svakako ćete brže jezik naučiti ako imate cilj, ali i ako imate u ponudi kurs neke škole engleskog jezika u blizini. Ne treba ni da radite nešto što ne volite, jer ako nemate želju za učenjem novog jezika, sigurni smo da ga brzo nećete ni naučiti.

Zato pronađite pravi način za učenje stranog jezika. Mogućnosti su brojne, a odvas zavisi kako ćete krenuti sa učenjem.

Da biste brzo ovladali novi rečima i znanje, npr. engleskog jezika trebalo bi svakodnevno da ga upotrebljavate. Zato je najbolje da se pridržavate sledećeih saveta.

# 1 Čitajte knjige na stranom jeziku.

Odličan način za efikasno usvajanje stranih reči jeste čitanje knjige na stranom jeziku. Naravno, trbalo bii svakodnevno da je čitate i da odaberete odgovarajuću literaturu.

Stručnjaci tvrde da dobrog znanja nema bez redovnog čitanja materijala na stranom jeziku.

Usvajanje novih reči isto je kao i sa maternjim jezikom. Ako ne čitate dovoljno knjiga onda vam  je fond reči siromašniji. Isto je i sa stranim jezikom. Čak ne morate da čitate knjigu, možete da čitate stripove, novine, časopise ili drugi sadržaj na Internetu.

Svi oni koji žele da poseduju međunarodni sertifikat trebalo bi da znaju da je dobro čitati online tekstove na stranim jezicima, jer se na međunarodnom ispitu mogu naći takvi tekstovi i pitanja.

# 2 Gledajte tekstove sa stranim prevodom.

Omiljeni film na titlom na stranom jeziku, odličan spoj lepog i korisnog, zar ne?

Možete takođe gledati i stane kanale, emisije, serije i crtane filmove, jer ćete brzo usvajati nove reči i proširivati svoja znanja. Dobro bi bilo a izaberete seriju koju ste već gledali, o kojoj sve već znate, tako da ćete moći više pažnju da obratite na prevod i tekst nego na samu radnju.

Možda je najbolje da za početak počnete sa nekim sapunicama, jer se u ovakim serijama uglavnom koriste svakodevni izrazi koji se stalno ponavljaju. Možete izabrati in eke tv emisije koje su vam zanimljive, pa uz učenje stranog jezika možete saznati i mnogo korisnih informacija.

# 3 Slušajte muziku ili dijaloge na jeziku koji učite.

Odlična vežba za učenje stranog jezika jeste slušanje nekog radio programa na jeziku koji učite. Osim što nećete morati posebno vreme da izdvojite kako biste učili jezik, jer radio možete slupati dok čistite kuću, sređujete sobu, putujete na posao ili idete na predavanja.

Metoda za učenje ima mnogo, samo je pitanje koliko zaista želite da se potrudite. Naravno, ako mislite da vam neće pomoći ovi način, škole engleskog jezika sigurno hoće.

# 4 Odredite jasan i konretan cilj!

Nemoguće je naučiti odjednom sve i to posebno imajte na umukada se odlučite zaučenje stranog jezika. Ovladati tečnom komunikacijom na engleskom jeziku nije nikakva nemoguća misija, stoga postavite konkretan cilj kojem ćete stremiti

. Ko radi, taj i greši, pa i ako napravite neku grešku, ne obraćajte pažnju. Samo upornost i rad se isplati, a vi budite istrajni i rezultati će doći. Srećno sa učenjem!