Blog

Korak po korak, reč po reč…

Da li govorite engleski jezik? Osnovni uslov za rad u mnogim kompanijama danas je svakako poznavanje engleskog jezik.

Posebno se akcenat stavlja na tečno pisanje i komuniciranje na engleskom jeziku. Razumete engleski, ali kako da progovorite?

Mnogo je ljudi koji se nalazi u sličnoj situaciji, jer kako kažu, kada treba da brogovore, usledi blokada.

Loading...

Da ne biste dolazili u takve situacije, neophodno je zavrnuti rukave i malo se pozabaviti konverzacijom na stranom jeziku.

Uvek vam rado može pomoći škola stranih jezika, a ako pak želite sami, onda su tu brojni materijali koji vam mogu biti od koristi.

Aplikacije, veb stranice samo su neki od alata koji vam savremene tehnologije nude, zato nemojte odlagati učenje stranog jezika.

Dovoljno je da uložite malo truda i vremena i neće biti nikakvih problema, brzo i lako ćete savladati izgovor engleskog jezika.

Kada želite da naučite novi strani jezik, odmah se javi sumnja kako od nule doći do nivoa profesionalca, da li je škola stranih jezika jedino rešenje i koliko treba vremena i rada da biste progovorili na nekom stranom jeziku.

Verovali ili ne, studije su pokazale da je za konverzaciju na stranom jeziku dovoljno da znate 300-500 reči koje se najčešće upotrebljavaju i lako ćete moći da komunicirate.

Međutim, prvi korak u sticanju znanja jeste rečnik.

Od samoukog do profesionalnog govornika stranih jezika!

Nove reči, nove reči, nove reči. Zlatno pravilo za učenje svakog stranog jezika jeste učenje novih reči.

Loading...

Međutim, kada krećete od nule, onda smo sigurni da su vam neke reči stranog jezika koji želite da naučite ipak donekle poznate.

Romanski jezici (fracuski, španski, portugalski, italijanski) imaju mnogo zajedičkih reči sa engleskim jezikom, ali različitog izgovora.

Naime, reči poput akcija, tradicija, komunikacija, frustracija i sl. isto se pišu na engleskom, ali se različito izgovaraju.

U takvim situacijama se treba brzo i lako priviknuti na novi izgovor i eto novih naučenih reči.

Mnogi jezici imaju reči koje dele zajednički koren, te se ipak malo razlikuju u izgovoru, ali olakšajte sebi učenje stranog jezika.

Potražite uobičajene reči jednog jezika koje su srodne sa jezikom koji već znate i brže ćete ih zapamtiti, a time ćete i svoj fond reči uvećavati.

To je lako a jezicima koji pripadaju romanskoj grupi, ali šta je sa japanskim, kineskim, kako njih naučiti?

Kada su drugi neevropski jezici u pitanju, za početak napravite listu srodnih jezika sa engeskim. Bar za početak olakšajte sebi učenje stranog jezika, a onda dalje sami istražujte.

Izgovori mnogih koji olako odustaju od učenja stranih jezika jeste to što smatraju da im znanje, recimo kineskog jezika, nije potrebno, jer znaju da nikada neće posetiti Kinu.

A onda su tu izgovori poput onih nema se vremena, novca i sl. ako već želite da znate neki jezik, nemojte da se odmah na početku demotivišete.

Uključite neki strani radio, poslušajte pesmu na stranom jeziku, pogledajte film i naterajte sebe da dnevno izdvojite sat vremena za učenje nekog jezika.

Nikada se ne zna kada vam to znanje može koristiti, zato ne zboravite, jedini resurs koji će uvek moći da se iskoristi jeste znanje.

Sponzorisano

Loading...