Blog

Kako izabrati odgovarajući mobilni telefon?

Iako su do pre 15 godina mobilni telefoni bili prava retkost, danas se, čini se, život ne može zamisliti bez njih.

Obavezan aksesoar, bez telefona se ne ide nigde, a bilo da je pametan ili klasičan, danas skoro svi poseduju mobilni. Koji vi telefon koristite?

Pametan ili klasičan telefon – pitanje je sad!

Pre kupovine mobilnog morate da se odlučite da li želite smartfon ili radije hoćete klasičan telefon.

Ukoliko se odlučite za klasiku, onda su vam na raspolaganju samo najosnovnoje funkcije, dok pametan telefon ima brojne funkcije bez kojih mnogi svoj život ne mogu da zamisle.

Koje su prednosti klasičnih mobilnih telefona?

Osnovna prednost jeste dužina trajanja baterije. Kako se tehnologoja razvijala, tako su i mobilni uređajj postali štedljivi. S obtirom na to da baterije poseduju veliki kapacitet, klasični telefoni mogu da se pune na pet ili čak deset dana. To je glavna prednost, jer ćete tako sigurno znati da na svojj mobilni uređaj možete uvek da računate. Najviše se preporučuju starijim ljudima, jer oma modela koji poseuduju velike ekrane i krupne tastere,  pošto su veoma izdržljivi, ni servis mobilnih telefona nije potreban često.

Imajući u vidu da im je cena pristupačna, može svako svako da ih priušti, a ako vam nisu neophodne mnoge funkcije, već vam mobilni treba samo da komunicirate, onda je klasičan mobilni telefon odličan izbor. U ponudi ima modela i koji podržavaju dve kartice.

Brojne mogućnosti malih pametnih uređaja

U poslednjih nekoliko godina pametni telefoni su i te kako popularni na tržištu. Taj trend i danas prisutan, a osim kod poslovnih ljudi, moderne mobilne uređaje koriste i mladi koji u svakom trenutku žele da budu prisutni na društvenim mrežama ili koje u svakom trenutku žele da iskoriste dobru rezoluciju kamere kako bi sačuvali uspomene sa putovanja i raznih događaja.

Mnogi danas poseduju telefone koji su osetljivi na dodir, ali ipak treba napomenuti da postoje razlike među pametnim telefonima.

Rezolucija ekrana, kvalitet slike i operativni sistem samo su neke od karakteristika po kojima moderni telefoni mogu da se razlikuju, a sa pravom se može reći da je danas smartfon pravi mali računar.

Pitanje je samo u koje svrhe upotrebljavate mobilni telefon. Mnogima je dovoljno da budu prisutni na društvenim mrežama, a ima poslovnih ljudi kojima je jedino važno da budu u stalnoj komunikaciji sa klijentima i poslovnim partnerima.

Razlike u operativnom sistemu

Glavna i presudna razlika među telefonima jeste u operativnom sistemu. Naime, najpopularniji su Android i IOS uređaji, a kod Android operativnog sistema imate priliku da neke mogućnosti promenite, a neke da dodate.

Preko 800 000 aplikacija može se preuzeti u prodavnici Play, a mnoge aplikacije su dostupne i besplatno.

Za Iphone telefone karakterističan je Ios operativni sistem, a sve aplikacije koje vas interesuju mogu se preuzeti u App store-u.

Bez obzira da li želite napredan, moderan mobilni ili vas je klasičan telefon dovoljan, izaberite uređaj koji će poslužiti svrsi.

Donesite pravi izbor i budite zadovoljni uređajem koji ste izabrali. Dovoljno je da pregledate koji su sve modeli u ponudi i da se odlučite za onaj telefon koji vam se najviše sviđa.