Blog

Da li strani jezik treba učiti u grupi ili individualno?

Ako želite da usvršite znanje nekog stranog jezika, a ne znate odakle da počnete, onda krenimo polako. Niste ni prvi ni poslednji koji su u takvoj situaciji.

Mnogi traže različite načine za učenje jezika online, preko Youtube-a, ali im to ne pomaže.

A da li misliš da je bolje učiti jezik u grupi ili individualno?

Loading...

Mi ti predstavljamo razloge zbog kojih je bolje da jezik učiš individualno, jer ćeš bže i lakše savladati gradivo uz pomoć stručnih i profesionalnih predavača.

Zašto je bolje učiti strani jezik individualno?

Većina škola stranih jezika nudi mogućnost učenja jezika u grupi ili individualno. Ukoliko želiš da učiš jezik uz pomoć profesora individualno, evo zašto treba da upišeš takav kurs.

# 1 Predavač se posvećuje samo jednom učeniku.

Kada je grupna nastava u pitanju, profesori moraju svakom polazniku da posvete bar malo remena.

Ako se odlučite za individualnu nastavu, profesor će isključivo raditi samo sa vama i moći ćete u svakom trenutku da postavite pitanje koje možda nije  vezi sa trenutnim gradivom, jer tako nećete kočiti grupu dalje u napredovanju.

Kod grupe nastave često se dešava da više morate kod kuće da učite, jer niste sve baš dobro razumeli na času.

To nije slučaj kada radite sami sa profesorom. Uvek možete da pitate šta vam nije jasno bez straha da ćete usporiti rad drugih polaznika.

# 2 Strah od greške je manji.

Loading...

Kada ste sami na času, uvek možete da pitate sve što vam nije jano.

Nekada tokom grupne nastave polaznici strahuju da pitanju nešto što nisu razumeli, pa zbog toga odustaju ne želeći da istave pogrešan utisak pred drugima.

A to ne sme i ne bi trebalo da bude tako.

Kada se uči strani jezik, najbolje e nauči iz sopstvenih grešaka.

Ukoliko ste sami sa profesorom, iskoristite vreme da savladate izgovor, akcenat, poboljšate komunikaciju, jer se tako efikasnije savladava gradivo, a vi ćete brže napredovati.

I da, ne zaboravite, pogrešnih pitanja nema, sve ostaje na času između vas i vašeg predavača.

# 3 Ušteda vremena je na prvom mestu!

Ako radiš ili studiraš i imaš mnogo obaveza, a ipak želiš da unaprediš svoju konverzaciju na engleskom, onda je individualna nastava odličan izbor. Nema preklapanja, niti uklapanja sa drugim članovima grupe. R

aspored časova prilagođavate sebi što je izuzetno važno, jer se organizujete prema sopstvenim obavezama i slobodnom vremenu.

A da, ima dana kada vam se baš ne ide uveče na engleski zar ne?

Mnogima koncentracija u to vreme baš i nije na zavidnom nivou, a grupna natava je uglavnom u večernjim terminima, jer  su zaposleni i student najčešće tada slobodni

. Zato je bolja individualna nastava. Možete da izaberete doba dana kada želite da imate časove i sigurni smo da će učenje ići brže i efikasnije.

Nemojte čekati, jer ako niste spremni da sami kod kuće kontinuirano radite i učite, onda je bolje da angažujete profesionalnog predavača.

Škola stranih jezika je pravo mesto za sve koji bi da usavrše  svoje znanje, a ljubazni i profesionalni predavači sigurno će doprineti vašem napretku i usavršavanju. Srećan rad!

Sponzorisano

Loading...